Review: Hema Hold-ups met kant

Als fervent draagster van nylonkousen moet ik natuurlijk ook testen en deel ik graag mijn ervaringen met jullie.  Toevallig kwam ik vorige week een keertje bij de Hema (niet toevallig hoor, ik zocht wat leuk beddengoed) en zoals je van mij mag verwachten loop ik dan ook even over de afdeloing met beenmode. Deze keer ging ik alleen niet met lege handen naar huis naast dat ik ben geslaagd voor het beddengoed nam ik ook twee paar hold-ups mee van de Hema. Het eerste paar zal ik vandaag uitvoerig met je bespreken

Review: Hema Hold-ups met kant – Zwart

Review hema hold-up kousen

Bij de hema verkopen ze normaal gesproken geen rommel en wat kun je voor zes euro verwachten? dat zal ik je vertellen. Best veel namelijk want deze Hold-ups zijn echt perfect voor als je begint met het dragen van nylonkousen.  De subtiele mooi afgewerkte boord aan de bovenaan de kous van kant had in optiek wat zachter gemogen. Stoort verder niet. De kous blijft op zijn plek zitten door de siliconen strips in de boord. Dit wordt door Hema een plakrand genoemd. Hierdoor blijven de kousen zonder jarretelgordel ook goed zitten. Natuurlijk heeft dat niet mijn voorkeur want ik ga zonder gordeltje de deur niet uit. Maar voor een keertje of als je moet vliegen perfect.

De kousen van Hema

review hold up kousen hema

De boord van de kous zit niet te strak en irriteert niet, de tenen van de kousen zijn versterkt waardoor je er niet gelijk met je teennagels doorheen steekt.  De kous is gelijkwaardig aan een 15 deniers panty of andere kous, en wel wat stugger van kwaliteit, persoonlijk had ik gezien de samenstelling van het materiaal (86% polyamide / 14% elastaan) een zachtere kous verwacht.  Deze materiaalkeuze zorgt er echter wel voor dat de kousen redelijk sterk zijn en niet snel ladderen.  Ondanks dat, adviseer ik je wel om de kousen met zachte katoenen handschoentjes aan te trekken.

Maatvoering

Ik ben sportief gebouwd, redelijk lang en train veel waardoor ik dus wat meer gespierde benen heb (ahum, beetje opscheppen mag wel toch?) Ik kocht de L en deze past perfect. In tegenstelling tot de foto op de verpakking kan ik de kousen een stuk hoger op mijn bovenbeen dragen. Ideaal want dan kan de rok ook wat korter. Ik ben dus niet ontevreden met de maat van de kousen. Ik zag online op de website van Hema dat de kousen tot maat 50/52 leverbaar zijn.

Wassen en drogen

Ondanks dat op de verpakking staat dat je de kousen mag wassen op 40 °C graden was ik mijn kousen altijd met de hand met een klein scheutje wolwasmiddel. Ik vertrouw mijn kousen niet toe aan het geweld van een wasmachine.  Drogen doe ik altijd op een wasrek. De verpakking beschrijft verder ook nog iets over het strijken van de boord. Dat moet haast wel een fout zijn want zodra je ook maar met een strijkbout in de buurt komt van het nylon zit er een flink gat in. Bovendien is het strijken na een hand wasje ook niet nodig en is de boord zo weer strak.

Gebruik bij het wassen geen wasverzachter, dat is niet zo super voor de siliconen strips in de boord. Die verliezen daardoor hun plakkracht. Waardoor ze kunnen afzakken en dat is erg gênant.

Eindoordeel

Materiaal: 7
Pasvorm: 7
Prijs-kwaliteitverhouding: 8

De prijs van nog geen zes euro voor een paar mooie hold-ups is rechtvaardig. Het is niet mijn favoriete kous maar voor een dagje uit of om mee te beginnen volstaan de hold-upkousen van de Hema perfect.